Shakespeare Revisited

Vad betyder William Shakespeare i engelskundervisningen idag? Hur gör man dramer och dikter levande för dagens ungdomar? Vilka referenser till Shakespeare finns i samtiden och hur kan vi använda dem? Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering erbjuder i samarbete med The Royal Shakespeare Company, Stratford-on-Avon, en kurs om och med William Shakespeare i klassrummet.

Kursen består av föredrag och workshops med närläsning av Shakespearetexter, didaktiska idéer, kreativa övningar och exempel på hur Shakespeares tradition yttrar sig i dagens populärkultur. I Shakespeares födelseort Stratford-on-Avon besöker vi The Shakespeare Houses; historiska miljöer och muséer. Vi tar del av The Royal Shakespeare Companys utbud av undervisningsmaterial och klassrumsidéer, deltar i en RSC drama workshop, gör promenader i Shakespeares fotspår och går på teater. Biljetter till föreställningarna Macbeth och Romeo and Juliet på The Royal Shakespeare Theatre ingår i kursavgiften.

Syftet med kursen är att ge deltagarna tillfälle att fördjupa sina kunskaper om Shakespeares verk och inspiration till hur de kan användas i engelskundervisningen.

Kursen vänder sig till lärare i engelska i grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen. Kursspråket är engelska.